Рекомендуємо

У "ДНР" йде підготовка до "виборів" у "місцеві органи влади", - Пушилін

1 грудня, 03:04

У "ДНР" ще не визначилися з датою місцевих виборів

Пушилин
Новости мира

Дата "місцевих виборів" в "ДНР" ще не визначена, так як все залежить від обстановки, проте підготовка вже йде. Про це сказав так званий "голова" "Народної Ради" самопроголошеної "ДНР" Андрій Пургін, передає прес-центр "ДНР".

"Йде підготовка до "виборів" в "місцеві органи влади з поправкою на гуманітарну ситуацію. Ми повинні провести їх якомога швидше, тому що будь-яка демократична процедура робить нас сильнішими", - заявив Андрій Пургін.

"Повинна працювати не лише мобілізаційна процедура, хоча на сьогодні це дуже важливо, але ми повинні пам'ятати, що нам потрібно налагоджувати життя. Тому демократична процедура, при якій будуть обрані "голови" міст, районів і т. д., дозволить місцевим властям бути більш відповідальною перед народом", - продовжив він.

За словами Андрія Пургіна, дата виборів ще не визначена, так як все залежить від обстановки навколо.

Як відомо, 11 листопада так званий голова "Центральної виборчої комісії" "ДНР" Роман Лягін заявив, що місцеві вибори в "республіці" відбудуться до Нового року. За його словами, повноцінна підготовка до "виборів" в "місцеві органи влади" почнеться тільки після того, як "народна рада" прийме відповідні закони. Лягін також зазначав, що точна дата виборів визначить "народна рада" "ДНР" на одному з перших засідань.

Нагадаємо, що 2 листопада на тимчасово окупованих територіях Донбасу відбулися "вибори місцевих органів влади, організовані бойовиками "ДНР" й "ЛНР". Оскільки вони суперечать законодавству України, результати виборів не визнали в Україні, США, ЄС. При цьому Росія висловила готовність визнати ці результати. У МЗС України заявили, що в разі визнання Росією даних "виборів" це поглибить її ізоляцію і посилить санкції. В СБУ назвали "вибори" в "ДНР" цирком.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі

Шановні читачі!

Можливість коментування тимчасово відключена через збільшення кількості агресивних коментарів.

Новини партнерів
Загрузка...
Загрузка...
Погода, Новости, загрузка...
Loading...