Рекомендуємо

У Києві банда автовикрадачів за допомогою евакуатора викрадала елітні іномарки

5 грудня, 13:37

Під час затримання зловмисники чинили опір працівникам міліції  

угонщики
МВД Украины

Правоохоронці Шевченківського району столиці затримали групу молодиків, які спеціалізувалися на викраденні виключно елітних машин. Крім знайдених автомобілів, у квартирі організатора угруповання працівники міліції знайшли зброю, наркотики, безліч паспортів і документів на транспортні засоби. Під час затримання чоловіки забарикадувалися в квартирі і намагалися позбутися заборонених предметів, частину з яких викинули через вікно. Про це повідомляє прес-служба МВС в Києві.

Протягом останніх двох тижнів в міліцію надійшло кілька звернень громадян про викрадення дорогих марок автомобілів: Mercedes, Infiniti, PorscheBMW.

угонщики
МВД Украины

Проаналізувавши весь зібраний матеріал, оперативники дійшли висновку, що до цих злочинів причетні одні й ті ж особи. В усіх випадках простежувалися характерні ознаки: машини виключно елітні, всі знаходилися на стихійних парковках, поруч з місцем паркування залишалися сліди від евакуатора.

Після проведення ряду оперативних і слідчих дій правоохоронці встановили не тільки особи правопорушників, а також й організатора групи. За кілька днів всіх членів угруповання на чолі з лідером було затримано.

угонщики
МВД Украины

До складу входило 5 громадян: 29-річний ватажок, жителі Київської області 26 і 27 років, 25-річний киянин і 45-річний водій евакуатора.

Затримані завжди діяли за однією схемою: поки автомобілі перебували без нагляду, під'їжджав евакуатор, забирав машину, після чого спокійно залишав місце злочину.

Вранці співробітники патрульної служби міліції та ДАІ Шевченківського району "на гарячому" затримали кількох учасників групи, а решту - ввечері за місцем проживання ватажка.

угонщики
МВД Украины

У підземному паркінгу правоохоронці знайшли 5 викрадених автомобілів, у тому числі Infiniti, що належить громадянинові Канади.

Під час затримання чоловіки чинили опір працівникам міліції. Щоб виграти час і позбутися заборонених предметів, забарикадувалися у квартирі. Через вікна полетіли гранати, зброя і документи.

За місцем проживання ватажка правоохоронці виявили та вилучили кілька пакунків з наркотичною речовиною, близько двох десятків паспортів, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, безліч документації, ключі від автомобілів різних марок, військові гранати "РГД" і "Ф-1", кілька десятків набоїв різного калібру та кілька одиниць зброї, в тому числі й саморобної.

Слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальні провадження за ст. 289 і 263 Кримінального кодексу України.

За незаконне заволодіння транспортним засобом передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна або без такої. За незаконне поводження зі зброєю - ув'язнення строком від двох до п'яти років.

угонщики
МВД Украины

Загалом учасники групи заволоділи 7 автомобілями.

Зараз затриманих перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території столиці.

Триває досудове розслідування.

Теги:
Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі

Шановні читачі!

Можливість коментування тимчасово відключена через збільшення кількості агресивних коментарів.

Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
Loading...