Рекомендуємо

Лавров назвав коментарі українських політиків щодо Грозного "блюзнірством і цинізмом"

5 грудня, 13:24

В МЗС РФ заговорили про кримінальну справу за даним фактом

Лавров
Фото из открытых источников

Глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав "блюзнірством і цинізмом" заяви українських політиків про події в Грозному. Про це він сказав під час свого виступу в швейцарському місті Базелі, повідомляє телеканал "Дощ".

"Це блюзнірство, це цинічно, але я думаю все-таки навіть, що є привід для того, щоб правоохоронні органи розглянули цю ситуацію на предмет кримінальної справи", - заявив він.

Додамо, що, зокрема, народний депутат і командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук заявив, що ситуація з Грозним відверне увагу Росії від Донбасу, і додав, що це перший сигнал того, що Росію починає розхитувати.

Крім того, події в Грозному підтримав представник Радикальної партії України Ігор Мосійчук. Його колеги називали бойовиків "союзниками України". Додамо також, що сьогодні в РНБО заявили, що в зоні АТО на стороні українських військових чеченці воюють проти так званих "кадировців". "Вони воюють проти своїх же чеченців, "кадирівців", які підтримують цей режим у Чечні", - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, 4 грудня бойовики напали на Грозний. Вони розстріляли пост поліцейських і захопили Будинок друку. Пізніше їх заблокували у школі, яка знаходилася неподалік.

Подібні новини: У РНБО вирішили поки не робити висновків щодо конфлікту в Грозному

Після кількох вибухів у центрі міста зав'язався бій, а Москва негайно оголосила режим контртерористичної операції. Пізніше глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров заявив про закінчення активної фази операції, в ході якої загинули 10 російських поліцейських, а ще 28 силовиків отримали поранення.

Слідчий комітет Росії 5 грудня порушив кримінальну справу за фактом нападу бойовиків на співробітників правоохоронних органів під час атаки на Грозний.

Джерело: Канал Дождь
Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі

Шановні читачі!

Можливість коментування тимчасово відключена через збільшення кількості агресивних коментарів.

Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
Loading...