Рекомендуємо

ГПУ провела обшуки в НАЕК "Енергоатом" і "Центренерго"

5 грудня, 13:05

Під час обшуку вилучено більшість фінансово-економічних документів і договорів

Энергоатом
Фото из открытых источников

Генпрокуратура вчора зранку почала обшуки в трьох підприємствах паливно-енергетичного комплексу: НАЕК "Енергоатом", "СхідГЗК" і "Центренерго", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, обшуки були проведені в дирекції підприємства, а також в її відокремлених підрозділах - "Атомремонтсервіс", "Атомкомплект" і "Науково-технічний центр". Зокрема, були вилучені документи взаємодії між "Енергоатомом" з понад 250 підприємствами, у тому числі з ВАТ "ТВЕЛ", Wеstіnghоusе Еlесtrіс Sweden АВ, ТОВ "КПМГ Аудит", ТОВ "Грант Торнтон Легіс" та ін.

У НАЕК розповіли, що підставою для обшуків стало кримінальне провадження, відкрите влітку 2014 р., і стосується розслідування договірної діяльності компанії у 2012-2013 рр.

Там нагадали, що 9-10 вересня у приміщенні дирекції НАЕК Генпрокуратура спільно з УБОЗ вже проводила обшук з цього виробництва.

"У ході того обшуку в кабінеті президента компанії було вилучено виключно презентаційні матеріали ВАТ "Харківський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут "Енергопроект" з фотографіями приміщень, діаграмами динаміки зростання заробітної плати, сплати податків і т. п. Саме цей інститут є проектантом Запорізької та Южно-Української АЕС, які територіально ближче всього до зони АТО", - повідомили в "Енергоатомі".

Також повідомляється, що під час обшуку вилучено більшість фінансово-економічних документів і договорів, які загадлм не стосуються вказаного в постанові кримінального провадження.

"Серед інших інтерес правоохоронців викликали договори з Westinghouse і "ТВЕЛ" - компаніями, які постачають на українські АЕС ядерне паливо. Звичайно, кримінальне провадження, згідно з яким проходив обшук, не має ніякого відношення до цих аспектів діяльності компанії", - підкреслили в компанії.

Подібні новини: "Енергоатом" просить СБУ перевірити обґрунтованість передачі документів з фізичного захисту АЕС співробітникам МВС

Також в "Енергоатомі" відзначають, що обшуки проводилися у свавільній формі, з істотним порушенням законодавства, оскільки вилучалися документи, не зазначені у судовій постанові.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі

Шановні читачі!

Можливість коментування тимчасово відключена через збільшення кількості агресивних коментарів.

Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
Loading...