Рекомендуємо

За терактами у містах України стоять спецслужби РФ, - СБУ

26 січня, 03:21

Російські спецслужби хочуть терактами залякати українців, заявив Лубківський

Маркиян Лубкивский
Фото из открытых источников

Російські спецслужби, які причетні до організації терактів та диверсій у різних містах України, зокрема в Одесі та Харкові, намагаються таким чином залякати українців. Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

"Всі ці спроби вчинити терористичні акти - вони пов'язані однією канвою: ми дуже чітко бачимо взаємодію доморощених зрадників та спецслужб РФ, щоб з допомогою таких терактів або диверсій дестабілізувати ситуацію в Україні, залякати українських громадян", - сказав він, коментуючи останні теракти в Харкові та Одесі.

Радник голови СБУ закликав українців не піддаватися паніці, хаосу та неспокою, "оскільки це грає тільки на руку ворогові".

Він закликав українців, щоб перемогти в цій війні, бути "єдиним цілим: і громадяни, і спецслужби".

"Ми дуже розраховуємо на підтримку суспільства: як тільки ви бачите щось підозріле: людину, або великий пакет, або метушливі дії, - просимо вас відразу інформувати СБУ, міліції", - зазначив він.

Починаючи з вересня у Харкові відбулося більше десяти вибухів. Остання диверсія сталася на станції Шебелинка в Харківській області 16 січня: невідомі підірвали цистерни з паливом. В Одесі відбулося близько 15 терактів і диверсій. Останній раз вибух прогримів 16 січня у пункти збору допомоги для бійців антитерористичної операції "Ми з армією".

Крім того, бойовики обстріляли з "Градів" Маріуполь 24 січня. В результаті 30 людей загинули і понад 90 були поранені. Подія кваліфіковано як теракт. Світові лідери та організації звинуватили як бойовиків, так і Росію, яка підтримує терористів на Донбасі озброєнням та фінансами. РФ, у свою чергу, заперечує участь своїх військових на території України і спонсорування тероризму. Бойовики також заперечують свою причетність до теракту.

Джерело: Интер
Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...