Рекомендуємо

У Держдепі США не виключають, що РФ можуть відключити від системи SWIFT

26 січня, 08:27

Напередодні президент США Барак Обама пригрозив Росії посиленням санкцій

swift
Фото из открытых источников
У Держдепартаменті США не виключають, що Росію можуть відключити від системи SWIFT. Про це пише "Коммерсант" з посиланням на джерело, близьке до Держдепу.

"Це було б дуже болісно (для РФ.- Ред.)",- сказав він. Співрозмовник видання висловив сумнів, що "європейці погодяться на такі заходи", додавши, що США можуть діяти і самостійно.

У той же час, за словами джерела видання на платіжному ринку, єдине, що можуть зробити США,- заборонити взаємодію через SWIFT американським і російським банкам безпосередньо, у формі директиви, або ж шляхом впливу на роботу операційного центру SWIFT в США, через який йде взаємодія американських банків із зарубіжними. Однак вплинути на роботу європейських банків, як і будь-яких інших поза США, з російськими по SWIFT США не можуть, так як це взаємодія відбувається через непідконтрольні Америці операційні центри SWIFT в інших частинах світу.

Інше джерело видавнеицтва, близьке до Держдепу, уточнило підхід Вашингтона: "США будуть намагатися, як і раніше, просувати дипломатичне рішення, хоч це поки не дало потрібного ефекту. Але що стосується іншого шляху (санкцій.- Ред.), наші можливості далеко не вичерпані. Той, хто думає інакше,- помиляється!"

Напередодні президент США Барак Обама пригрозив Росії посиленням санкцій. Він звинуватив у загостренні ситуації "підтримуваних Росією сепаратистів з російським устаткуванням, фінансуванням, російської підготовкою та російськими військами" і додав, що США "продовжать чинити економічний тиск на Росію".

У той же час глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що економіку Росії очікує колапс, якщо її відключать від банківської системи SWIFT.

Джерело: Коммерсант
Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...