Рекомендуємо

СБУ оприлюднила відео затримання бойовиків, які планували теракт у Харкові

23 лютого, 01:03 (4 фото)

Зловмисники готували обстріл з реактивної штурмової гранати "РШГ-1" одного з клубів міста

Служба безпеки України оприлюднила на своєму сайті відеозапис затримання бойовиків, які планували здійснити черговий терористичний акт у Харкові.

"У рамках посилення антитерористичних заходів співробітники СБУ виявили та затримали зловмисників, які готували обстріл з реактивної штурмової гранати "РШГ-1" одного з клубів міста, у якому, зазвичай, зустрічалися воїни АТО та волонтери", -сказано в повідомленні.

Повідомляється, що терористи, т. зв. "харківські партизани", ретельно готували злочин, умисно плануючи його, коли мирні громадяни будуть відзначати дні Революції Гідності. Завчасно зібравши інформацію про плани проведення заходів в місті та в місцях найбільшого скупчення людей, терористи розробили декілька злочинних планів - вибухи у великому торговому центрі, на людних площах, кафе і скверах.

"У затриманих вилучено "РШГ-1" російського виробництва. Зі слів зловмисників, зброю для диверсій, кошти та інструкції ватажок злочинної групи отримував від кураторів з російських спецслужб. Він особисто виїжджав на зустрічі з офіцерами ФСБ до Бєлгорода (РФ), звітував за вже вчинені злочини та повертався з новими завданнями", - сказано в повідомленні.

Наразі правоохоронці розшукують інших осіб, причетних до підготовки та вчинення вибуху в Харкові, в результаті якого загинули 2 і поранено 12 громадян. Тривають невідкладні слідчі дії.

"З метою недопущення інших провокацій та розхитування ситуації  Служба безпеки України спільно з правоохоронцями здійснює повномасштабні антитерористичні заходи в місті Харкові та області", - зазначили в СБУ.

Подібні новини: Вибуховий пристрій у Харкові було приведено в дію дистанційно, - ОБСЄ

Нагадаємо, 22 лютого близько 13:20 під час мирної ходи активістів Євромайдану і патріотично налаштованих громадян у Харкові стався вибух, за даними прокуратури, загинули 2 людини і постраждали 11 людей. На 23 лютого у Харкові оголошено траур.

За словами народного депутата Антона Геращенка, за вибухом у Харкові стоїть терористична організація "Харківські партизани-терористи".

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...