У Львівській обл. прощалися з військовими льотчиками та бортовими техніками, загиблими під час АТО

20 травня, 20:50 (7 фото)

21 травня у Львівській області оголошено днем жалоби за загиблими

На одному з аеродромів 20 травня відбулася траурна церемонія прощання з військовими льотчиками та бортовими техніками, які героїчно загинули в ніч на 2 травня під час виконання бойового завдання у рамках АТО в Слов'янську Донецької області. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ритуал прощання відбувся на злітно-посадковій смузі, де приземлився літак Ан-26 Збройних сил України з тілами полеглих героїв на борту: майора Олександра Сабади, майора Сергія Руденка, майора Руслана Плоходька, капітана Миколи Топчія та старшого лейтенанта Ігоря Гришина", - сказано в повідомленні.

Провести в останню путь своїх побратимів прийшли льотчики і техніки авіаційного з'єднання, керівний склад оперативного командування, військовослужбовці, прикордонники, бійці Національної гвардії і працівники аеропорту.

"Наші офіцери до кінця виконали свій обов'язок, і саме їхня душевна служба нашій Батьківщині залишиться в нашій пам'яті, як приклад честі і військової доблесті", - зазначив командир з'єднання.

Під час траурної церемонії закриті труни покрили Державним Прапором України. Під звуки Державного Гімну України та залпи військового салюту над ними тричі пролетіла пара вертольотів Мі-24.

Після прощання екіпаж Ан-26 зробив прощальне коло навколо аеродрому, помахав крилами.

Після обіду військовий літак доставив тіла військових льотчиків і бортових техніків у місто Броди, Львівської обл.

Зустріти загиблих на плацу 16 окремої бригади армійської авіації зібралися рідні і близькі, товариші по службі, місцеві жителі, представники оборонного відомства та громадських організацій.

У своєму виступі тимчасово виконуючий обов'язки начальника ГУ по роботі з особовим складом ЗСУ генерал-майор Олександр Розмазнін зазначив, що військовослужбовці загинули не на чужині, а в небі над рідною Батьківщиною.

"Хочу, щоб вся Україна почула і дізналася, що ці відважні вояки не зробили без необхідності ні єдиного пострілу і не випустили жодної ракети - ні по блокпостах, ні по інших об'єктах - з розумінням, що там можуть бути мирні люди. Один екіпаж загинув, надаючи допомогу іншому екіпажу, який попросив побратимів про допомогу...", - заявив він.

У відомстві повідомили, що згідно з християнським обрядом поховання, прощання із загиблими майором Руденком Сергієм Сергійовичем, майором Плоходьком Русланом Володимировичем і старшим лейтенантом Гришиним Ігорем Івановичем пройде протягом наступних діб у клубі військової частини. Сьогодні ж тіла майора Сабади Олександра Борисовича та капітана Топчія Миколи Миколайовича будуть доставлені до рідних.

21 травня у Львівській області оголошено днем жалоби за загиблими.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Погода, Новости, загрузка...

    Загрузка...