Адміністрацію Обами просять допомогти розібратися з українськими радикалами, у тому числі припинити їх фінансування

31 січня, 10:00

Автори петиції просять Адміністрацію Обами взяти участь "у ліквідації радикальних терористичних груп"

Белый дом
Reuters
На сайті Білого дому зареєстрована петиція (wh.gov/lNlbJ) з проханням до Адміністрації Барака Обами надати допомогу українським правоохоронцям у боротьбі з радикалами.

У петиції йдеться, що "влада України не здатна із застосуванням сили придушити збройний опір націоналістичних і терористичних організацій "Правий сектор", "Самооборона", "Білий молот" та інших". За твердженням авторів петиції, вищевказані організації роздмухують внутрішній конфлікт в країні і сприяють продовженню насильства на Майдані, не гребуючи тортурами і вбивствами, а також провокаціями з нібито убитими протестувальниками.

У зв'язку з цим, автори петиції просять Адміністрацію Обами взяти участь "у ліквідації радикальних терористичних груп" з допомогою методів, задіяних при розгоні демонстрантів "Захопи Уолл-Стріт". Також автори петиції вимагають припинити таємне фінансування радикальних груп з допомогою грантів та інших грошових переказів, організованих посольством США.

Петиція датована 27 січня; на даний момент її підписали більше 14 тис. чоловік.

Для того, щоб Білий дім розглянув звернення, вона має зібрати 100 тисяч підписів до 26 лютого. Якщо петиція збере достатню кількість підписів, то Білий дім розгляне її і направить до відповідних фахівців в уряді. А ті вже дадуть офіційну відповідь, яка буде розміщена на веб-сайті Білого дому. Право звертатися до уряду шляхом петицій закріплено в першій поправці до Конституції США.

Петиция к Обаме
Белый Дом

Нагадаємо, що веб-петиції у США подають в рамках програми Wearepeople. Її запустила адміністрація Обами в 2011 р. і зобов'язалася розглядати будь-яку петицію громадян, яка протягом тридцяти днів збере певну кількість підписів. Раніше свої петиції на сайті Білого Дому розміщували прихильники Євромайдану, які вимагали від США введення санкцій проти чинної влади.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
traffim.com