В Одесі ліквідовано конвертаційний центр, який підозрюють у фінансуванні радикальних угруповань

8 травня, 12:05 (4 фото)

За останні три роки у "тіньовий" оборот щорічно виводилося майже 300 млн гривень

В Одесі СБУ ліквідувала конвертаційний центр, який підозрюють у фінансуванні сепаратизму, повідомляє прес-служба відомства.

Так, Служба безпеки України встановила причетність 6 громадян України, в тому числі директора місцевого відділення банківської філії, до нелегальної фінансової схеми з незаконного переведення безготівкових коштів у готівку - розкрадання коштів державних підприємств, а також незаконного перерахування валюти за межі України за допомогою фіктивних комерційних структур.

Встановлено, що директор відділення банку, зловживаючи службовим становищем, забезпечував контроль за рахунками підприємств, що використовуювалися у незаконних оборудках, та видачу готівки. В обов'язки інших двох учасників угруповання входило отримання грошей у відділенні банку. Інші виконували обов'язки кур'єрів.

Таким чином, за останні три роки у "тіньовий" оборот щорічно виводилося майже 300 млн гривень.

Співробітники СБУ 6 травня затримали чотирьох зловмисників під час одержання грошей в одному з банківських установ Одеси. У затриманих вилучено 1,6 млн гривень готівки.

У той же день правоохоронці провели 11 обшуків в офісних приміщеннях, приміщеннях і транспортних засобах учасників угоди.

Під час обшуків були вилучені фіктивні печатки підприємств, фінансово-господарська документація, ноутбуки з встановленою системою дистанційного управління рахунками "клієнт-банк", накопичувачі інформації, які містять дані про обсяги проведених операцій і замовників протиправних послуг, а також понад 2 млн гривень готівкою.

На даний момент перевіряється інформація про використання грошей, отриманих в результаті протиправної оборудки, для фінансування радикальних угруповань та дестабілізації ситуації в регіоні.

Згідно з постановою суду накладено арешт на рахунки 5 підприємств, підконтрольних учасникам фінансової угоди, на яких знаходилося понад 3 млн гривень.

Подібні новини: СБУ: 27 мерів півдня та сходу офіційно попереджені про відповідальність за причетність до сепаратизму

За даним фактом проводиться досудове розслідування за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Погода, Новости, загрузка...
    traffim.com