Постраждалий від знущань "Беркута" протестуючий розповів подробиці інциденту

24 січня, 18:47

"Довго били, фотографували. Змушували, наказували, щоб я кричав, як я їх люблю, але я не така людина, щоб схилити голову перед ними, і я нічого їм не кричав", - розповів Гаврилюк

Гаврилюк
Thumbnail for "Mihail-Gavrilyuk-pressuha-v-Dome-Profsoyuzov"
bnk.ua
Протестуючий Михайло Гаврилюк, знущання "Беркута" над яким було зафіксоване на відео, розповів у Будинку профспілок подробиці інциденту. Брифінг транслювався в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Довго били, фотографували. Змушували, наказували, щоб я кричав, як я їх люблю, але я не така людина, щоб схилити голову перед ними, і я нічого їм не кричав", - розповів Гаврилюк.

За свідченнями протестуючого, його посадили в автозак без одягу. Один із затриманих, який там був, зняв з себе теплий одяг і віддав Михайлу. У відділенні міліції Гаврилюку стало погано і він втратив свідомість. Міліція викликала швидку і потерпілий прийшов до тями вже на лікарняному ліжку. В лікарні весь час Гаврилюка супроводжували афганці.

"Я не рахував їх, я не дивився, скільки їх було, тому що повинен був згорнутися в клубочок і напружити всі м'язи, щоб нічого не повідбивали", - додав Гаврилюк.

"Не знаю скільки їх було, але знаю, що серед них були і нормальні люди, які говорили "досить його бити, залиште його в спокої". Я знаю, що були й такі серед них", - резюмував Гаврилюк.

У четвер в Інтернеті було оприлюднено відеозапис, на якому видно, як співробітники "Беркута" знущаються над затриманим, зокрема, фотографують його голим на морозі, глумляться над ним і б'ють.

Міністерство внутрішніх справ почало службову перевірку за фактом знущань співробітниками спецпідрозділу "Беркут" і внутрішніх військ над затриманим, який підозрюється у масових заворушеннях на вул. Грушевського у Києві.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
  • Никалай Кочура 31 січня, 08:31
    Нащо нам така влада зі злочинним беркутом?Я не хочу на таку владу працювати .Я хочу щоб була така влада коли є проблема то щоб помогала вирішувати а не глумились над нами.І хай не думає влада що коли вона з беркутом почне змітати майдан то ми не приїдем і не зметемо їх.
Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
traffim.com