Біля посольства Австрії пройшов пікет з вимогою застосувати санкції до українських чиновників

11 лютого, 11:58

До пікетувальників вийшов посол Австрії Вольф Дітріх Гайм

пикет посольства Австрии
bnk.ua
Представники культури і науки пікетували посольство Австрії з вимогою ввести санкції проти українських чиновників. Пікет у прямому ефірі показав телеканал "112 Україна".

За словами кореспондента телеканалу, яка знаходиться на місці подій, біля будівлі посольства Австрії зібралися художники, письменники, музиканти, вчені. Вони прийшли вимагати від європейських чиновників застосування фінансових санкцій проти чиновників, причетних до застосування насильства до мирних активістів.

До протестуючих вийшов посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Гайм та запевнив, що позиція Австрії по відношенню до мітингувальників Майдану є спільною з іншими країнами ЄС.

Він зазначив, втім, що посольство не судовий орган і питання введення санкцій не входить у поле його компетенції. За його словами, введення санкцій по відношенню до українських чиновників в ЄС розглядається, однак ні конкретних планів, ні термінів посол не назвав.

Він нагадав, що у Брюсселі вчора відбулося засідання Ради міністрів.

"Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц чітко висловився, що Австрія знаходиться у колі своїх партнерів, членів Євросоюзу, у тому, що стосується України, і тому позиція є спільною ", - зазначив посол.

"Важливим вважаю і те, що Австрія як штаб-квартира ОБСЄ вважає, що принципи цієї організації для вирішення конфліктів і той інструментарій, розроблений ОБСЄ протягом більш ніж сорока років, повинні застосовуватися для вирішення конфлікту в Україні. Також Австрія, яка головує у комітеті міністрів Ради Європи, вважає і роль Ради Європи і роль ООН також дуже серйозними. Інструментарій, яким вони володіють, дуже серйозний для врегулювання ситуації в Україні. Тобто ці три міжнародні організації шановні ОБСЄ, Рада Європи та ООН повинні застосовувати свої засоби вирішення конфліктів, свої інструментарії для розв'язання конфліктів", - зазначив посол.

Також він заявив, що ЄС і надалі робить ставку на діалог з представниками влади, опозиції, Євромайдану.

Зараз протестувальники вирушили пікетувати з цими вимогами посольство Німеччини.

Рада міністрів Євросоюзу за підсумками вчорашнього засідання закликала учасників конфлікту в Україні утримуватися від насильства і радикальних дій. Також щодо України ЄС пообіцяв швидко реагувати, якщо ситуація погіршиться, і знову закликає всі сторони утриматися від насильства.

Подібні новини: Об'єднання "Боротьба" пікетує посольство Німеччини, виступаючи проти втручання ЄС у справи України

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Погода, Новости, загрузка...
    traffim.com