Кількість жертв тайфуну "Хайян" на Філіппінах зросла до 6 тис. осіб

13 грудня 2013, 11:07

Зниклими безвісті числяться близько 2 тис. осіб

Количество жертв тайфуна на Филиппинах приближается к 4,5 тыс. человек, - ООН
Reuters
Влада Філіппін оголосили офіційну цифру загиблих унаслідок тайфуну "Хайян" - кількість жертв перевищила шість тисяч осіб. Про це повідомляє "ІТАР-ТАСС" з посиланням на Національний координаційний комітет з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Філіппін. Раніше кількість загиблих від стихії становила 5,8 тисяч.

Зниклими безвісті залишаються майже дві тисячі осіб. За останніми даними, від стихійного лиха різним чином постраждали майже 16 мільйонів філіппінців, близько 4 мільйонів з них зараз розміщені в евакуаційних центрах.

Наприкінці листопада Україна направила Філіппінам гуманітарну допомогу з предметів першої необхідності для населення. Міністерство закордонних справ рекомендувало українцям утриматися від поїздок у центральну частину території цієї країни до покращення погодних умов.

Нагадаємо, тайфун "Хайян" обрушився на Філіппіни 8 листопада. Його вже назвали найпотужнішим за всю історію спостережень: швидкість вітру досягала 300 кілометрів на годину. Стихія викликала численні повені та зсуви і практично знищила прибережне місто Таклобан з населенням 220 тисяч осіб. Влада вважає, що відновлення зруйнованого або пошкодженого тайфуном житла займе не менше трьох років. Тайфун завдав країні матеріальний збиток, який оцінюється щонайменше в 11 млрд. дол.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Погода, Новости, загрузка...
    traffim.com