Рекомендуємо

Росію може чекати нова хвиля українських біженців, - Памфілова

19 жовтня, 23:43

Уповноважений з прав людини заявила, що Росія не готова була прийняти таку кількість біженців

Памфилова
РИА Новости
Росію може чекати нова хвиля біженців з України. Про це заявила уповноважений з прав людини в Росії Елла Памфілова, передає "Російська газета".

"Зараз перша хвиля біженців пішла на спад, і оскільки люди натхнені можливим перемир'ям, багато стали повертатися. Але гряде зима, яку на потерпілих, необлаштованих територіях України буде складно пережити. Тому ми повинні бути готові до другої хвилі міграції і не тільки з південного сходу України", - сказала вона.

Омбудсмен зазначила, що Росія не була готова до величезної кількості українських біженців, але впоралася.

"Росія не була готова до такої безпрецедентної за масштабами хвилі біженців з сусідньої країни. Люди ж просто хлинули в Росію. Але подивіться, як спрацювали губернатори Ростовської, Бєлгородської, Воронезької та ряду інших областей. За рахунок своїх резервів взяли на себе величезний тягар турбот. А потім додалася федеральна координація, підключилися МНС, Мінпраці, людей почали перевозити в інші регіони, з'явився єдиний банк даних про трудові вакансії та можливості отримання житла", - підкреслила вона.

Відзначимо, за даними ООН, в Україні налічується близько 376 тис. внутрішніх переселенців.

За інформацією МНС РФ, в Росії в пунктах тимчасового розміщення знаходяться понад 48 тис. біженців з України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівництво ЄС висловило Росії список претензій в області прав людини. Відповідні документи були передані в МЗС РФ. На думку Брюсселя, в Росії все більше обмежуються права громадян, зростає тиск на громадянське суспільство, обмежується свобода ЗМІ та інтернету.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...