Рекомендуємо

Українські журналісти провели пікети біля будівель МВС з вимогою відставки міністра Захарченка

26 грудня 2013, 18:53 (4 фото)

На акції протесту вийшли журналісти Житомира, Івано-Франківська, Луцька, Рівного, Києва та інших міст

Українські журналісти в різних містах країни сьогодні вийшли до будівель МВС, держадміністрацій та на головні вулиці міст на пікети з вимогою прозорого розслідування справи про побиття у Києві журналістки Тетяни Чорновол та відставки міністра МВС Віталія Захарченка.

Так, вранці близько ста представників ЗМІ Рівного та Луцька провели пікети на знак обурення проти нападів на журналістів в Україні. Як повідомляє "Радіо Свобода", рівненські журналісти провели пікет на площі Незалежності обласного центру, оскільки напередодні рішенням суду були заборонені акції біля управління МВС у Рівненській області.

Волинські журналісти провели пікет обласної міліції під загальним гаслом "СТОП - кривавій війні". Журналісти висловили солідарність і підтримку Тетяні Чорновол та активістам Євромайдану, які фізично постраждали від дій "беркутівців".

В Івано-Франківську понад півсотні журналістів видань сьогоднішній день почали з акції протесту під стінами обласної держадміністрації. Представники ЗМІ протягом півгодини стояли біля держадміністрації, створивши коридор, по якому чиновники йшли на роботу, а на завершення акції плакати наклеїли на стіни адмінбудинку.

У Житомирі журналісти влаштували акції протесту проти масових нападів на представників ЗМІ. Близько 50 людей прийшли до будівлі обласного управління МВС на Старому бульварі. До акції приєдналися журналісти з Бердичева.

Кілька сотень протестувальників зібралися сьогодні біля будівлі МВС України з вимогою об'єктивно розслідувати побиття журналістки Тетяни Чорновол. Крім того, демонстранти також вимагали відставки профільного міністра Віталія Захарченка та всього уряду.

Крім цього, львівські журналісти оприлюднили заяву, в якій назвали побиття журналістки, громадської активістки, учасниці Євромайдану Тетяни Чорновол жорстокою розправою, а не хуліганськими діями.

Нагадаємо, вночі на Бориспільській трасі побили відому українську журналістку Тетяну Чорновол. Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2. ст. 296 КК України - хуліганство і кримінальне провадження про умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень - це частина 1 статті 121 Кримінального кодексу. Міліція затримала трьох підозрюваних.

Вчора акції з вимогою відставки міністра Захарченка провели журналісти Львова, Донецька, Чернігова та Хмельницького.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    traffim.com