Рекомендуємо

У США і Канаді 500 тис. людей залишилися без світла через сильні снігопади

26 грудня 2013, 21:15 (5 фото)

Повідомляється про 27 загиблих, крім цього, порушено сполучення між великими містами

Без світла і тепла залишаються сотні тисяч людей на північному сході США і південному сході Канади через сильні снігопади, що супроводжувалися штормовим вітром. Електропостачання деяких територій буде відновлене не раніше п'ятниці, повідомляє BBC.

Снігопади почалися ще минулого тижня, в четвер вони пішли на спад, однак ремонтним роботам заважає сильний вітер і морози. У зв'язку з цим електропостачання в деяких населених пунктах з'явиться тільки на вихідних. Енергетичні компанії ремонтують лінії електропередач цілодобово.

Тільки в одному штаті Мічиган без електропостачання залишалися майже 470 тис. осіб. Але зараз кількість відключених будинків помітно скоротилася.

В результаті негоди було порушено сполучення між містами Монреаль, Оттава, Нью-Йорк і Торонто. У розташованих південніше американських штатах Канзас і Оклахома пройшов крижаний дощ, який став причиною великих аварій.

Як повідомляється, в результаті стихії загинули 27 осіб - 17 в США і 10 в Канаді. Більшість із загиблих отруїлися чадним газом, який  виділявся генераторами і газовими обігрівачами.

Влада США звернулася до населення з проханням виносити генератори на вулицю, щоб вуглекислий газ, який не має запаху, не заповнював житла.

Метеорологи повідомляють, що ближче до вихідних сильних снігопадів на постраждалих територіях не очікується. Однак збережеться мінусова температура.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    traffim.com