Рекомендуємо

У Києві, Львові та Івано-Франківську зібралися багатотисячні студентські Євромайдани

27 листопада, 15:52 (7 фото)

Найбільший студентський страйк проходить у Львові

У Києві, Львові та Івано-Франківську тисячі студентів вийшли на акцію протесту проти відмови уряду підписувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Найбільший студентський страйк проходить у Львові. Там на проспекті Свободи мітинг за євроінтеграцію України зібрав близько 20 тис. студентів. Вони тримають прапори України, Європейського Союзу та червоно-чорні прапори. Як повідомляє ZIK, перед присутніми виступають студентські лідери, які закликають студентів їхати з акцією протесту в Київ.

У Києві точну кількість мітингувальників визначити складно, колони студентів весь час підходять. На даний момент на Майдані Незалежності протестують близько 10 тис. осіб. На вулицю вийшли студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Києво-Могилянської академії, Національного педагогічного університету імені Драгоманова, Лінгвістичного університету та інших вузів Києва. На Майдані немає партійних прапорів, лише прапори України і ЄС.

Понад 4 тис. студентів мітингують в Івано-Франківську. Мітинг почався о 12:00 на Вічевому Майдані. Учасники мітингу тримають прапори України, символіку ЄС. Представники координаційної ради Евромайдану в Івано-Франківську повідомили, що 29 листопада в 18:00 на Вічевому Майдані відбудеться народний сход на підтримку євроінтеграції України.

Нагадаємо, вчора ввечері лідери опозиційних партій вирішили прислухатися до поради Юлії Тимошенко і вирішили зняти партійні прапори з мітингу на Європейській площі в Києві, щоб об'єднатися з Євромайданом на Майдані Незалежності.

21 листопада Кабінет міністрів України прийняв рішення про припинення підготовки до підписання УА з ЄС. У Європі заявили, що готові чекати відповіді України щодо підписання документа до ранку п'ятниці, 29 листопада.

Подібні новини: В ЄС уже надрукували текст Угоди про асоціацію

Після відмови уряду від підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті 29 листопада на вулиці міст вийшли прихильники євроінтеграції. Євромайдани проходять майже у всіх обласних центрах країни. Найбільші - в Києві і Львові. У неділю, 24 листопада, на вулиці столиці вийшло понад 100 тис. осіб. Євромайдан оголошено безстроковим.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Новини партнерів
traffim.com