Рекомендуємо

Надія Толоконникова з Pussy Riot вийшла на волю

23 грудня, 13:11 (3 фото)

Толоконникова була амністована не як мати неповнолітньої дитини, а тому що стаття "хуліганство" потрапляє під амністію

Надежда Толоконникова < >
Фото 1.
< >
  • Надежда Толоконникова
  • Надежда Толоконникова
  • Надежда Толоконникова

Ще одна учасниця Pussy Riot Надія Толоконникова вийшла на волю. Про це повідомляє телеканал "Дощ".

Через кілька годин після звільнення Марії Альохіної Толоконникова вийшла на волю з лікарні ГУ ФСВП в Красноярську. Там учасниця Pussy Riot перебувала після переведення з мордовської колонії.

Толоконникова була амністована, тому що стаття "хуліганство" підпадає під амністію, а не як мати неповнолітньої дитини, повідомила РІА "Новини" старший помічник прокурора Красноярського краю Олена Пимоненко.

Нагадаємо, сьогодні уранці була звільнена інша учасниця Pussy Riot Марія Альохіна. Зараз вона перебуває у Нижньому Новгороді і планує найближчим часом вилетіти до Красноярську. Альохіна заявила, що хоче обговорити з Толоконниковою їхні подальші плани.

Нагадаємо, учасниці Pussy Riot Марія Альохіна, Надія Толоконникова та Катерина Самуцевич у серпні 2012 р. були визнані винними у хуліганстві за мотивами релігійної ненависті і ворожнечі за скандальний панк-молебень у храмі Христа Спасителя. Дівчата були засуджені до двох років позбавлення волі у колонії загального режиму. 10 жовтня 2012 року московський суд змінив вирок щодо Самуцевич, замінивши їй реальний термін покарання на умовний.

У вересні учасниця Pussy Riot Надія Толоконникова, яка перебувала у мордовської колонії, оголошувала голодування. Про це вона заявила у листі, який опублікувало кілька ЗМІ та яке викликало серйозний резонанс у суспільстві. У ньому вона також написала і про умови утримання в колонії. Згодом, перебуваючи у лікарні, Толоконникова також опублікувала відкритий лист, у якому повідомила, що перебувала в інформаційній ізоляції, а також розкритикувала деяких членів президентської ради з прав людини за їхній висновок, що її голодування було ініційоване ззовні.

Джерело: Телеканал "Дождь"
Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    traffim.com