Рекомендуємо

Київська облрада засудила силові дії влади при розгоні Євромайдану

2 грудня, 15:49 (2 фото)

Свою думку про силовий розгін мітингу на Майдані Незалежності також висловив Донецька міська рада

Донецкий облсовет < >
Фото 1. (Сайт Донецкого облсовета)
< >
  • Донецкий облсовет
  • Киевоблсовет

Донецкий облсовет
Сайт Донецкого облсовета
У ході засідань органів місцевого самоврядування в понеділок ще два регіони України винесли свою оцінку діям, що відбуваються в країні. Про це повідомляють сайти організацій.

Так Київська обласна рада засудила факти використання сили правоохоронцями щодо мирних учасників мітингу, а також підтримала євроінтеграційні прагнення українського народу. Рішення було затверджено більшістю голосів, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Донецька міська рада на позачерговій сесії закликала владу України до конструктивного діалогу для вирішення ситуації в країні, а також зажадала об'єктивного розгляду обставин інциденту, який стався в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року. За таке звернення до уряду проголосували також більшість депутатів.

Крім цього депутати міськради виступили на підтримку курсу Президента України, спрямованого на стабілізацію зовнішньополітичної обстановки та економічної ситуації. Вони також акцентували увагу на необхідності не допустити зриву роботи великих економічно значущих підприємств безперервного циклу.

Нагадуємо, у зв'язку з припиненням українським урядом підготовки до підписання Угоди про асоціацію, країну охопили масові акції протесту. Вранці 30 листопада "Беркут" силою розігнав мітингувальників на Майдані Незалежності у столиці. Це спровокувало нові протести. В результаті зіткнень є десятки постраждалих як з боку протестувальників, так і з боку правоохоронних органів. На даний момент мітингувальники з Майдану Незалежності пікетують будівлю Кабінету міністрів України і будівлю Національного банку. У трьох областях України розпочався безстроковий мирний страйк. Кримський парламент виступив на підтримку дій уряду і запропонував ввести надзвичайний стан. А Черкаська облрада висунула ідею всеукраїнського круглого столу для вирішення ситуації. Завтра Верховна Рада буде розглядати питання про відставку Кабміну, але ПР вже заявила, що його не підтримає.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    traffim.com