Рекомендуємо

У ПАР поховали колишнього президента країни Нельсона Манделу

15 грудня, 15:53 (11 фото) Обновлено

Всього людей, які прибули проводити Манделу в останній шлях, нарахували близько 4,5 тис

У ПАР пройшов похорон колишнього президента країни та національного героя Нельсона Мандели. Екс-президента ПАР і правозахисника поховали в його рідному селі Куну, повідомляє BBC.

Похорони проходили в селі Куну, де перший чорношкірий президент ПАР народився і провів дитинство. На церемонії перебували 450 осіб: гостей, родичів Нельсона Мандели. З промовою біля труни екс-президента виступив нинішній президент Джейкоб Зума.

Труну з тілом опускали в землю під рушничний салют. Біля могили виставили почесну варту. Людей, які прибули проводити Манделу в останній шлях, нарахували близько 4,5 тис. Всі вони не змогли потрапити на закриту церемонію, тому їх розмістили в спеціальному наметі.

У ПАР останні десять днів тривала громадянська панахида за Манделою. Число тих людей, хто прийшов попрощатися з першим чорношкірим президентом країни, журналісти оцінюють у кілька десятків тисяч.

На церемонію прощання з Манделою приїхали представники низки держав, у тому числі президент США Барак Обама, принц Чарльз.

При цьому, за традиціями, фотографувати або знімати померлого заборонено. Однак на цих похоронах було зроблено виняток. Один з телеканалів отримав право вести пряму трансляцію похорону. Картинка транслювалася на організований прес-центр на весь світ. При цьому на вулицях великих міст ПАР були встановлені великі екрани. На них показували всю церемонію поховання.

Подібні новини: Помер екс-президент ПАР Нельсон Мандела

Нагадаємо, Мандела помер 5 грудня в Йоганнесбурзі у віці 95 років. З моменту його смерті по всій країні був оголошений багатоденний траур. У зв'язку зі смертю Мандели в країні вже пройшов ряд заходів. Так, 10 грудня пройшла масштабна церемонія прощання з екс-президентом на стадіоні в Йоганнесбурзі. Після цього труну з тілом привезли в столицю ПАР, місто Преторію. За три дні попрощатися прийшли близько 100 тисяч чоловік.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    traffim.com