Рекомендуємо

Оприлюднена перша заява після звільнення Ходорковського

20 грудня, 18:17 (2 фото)

Окрему подяку він висловив колишньому голові МЗС Німеччини Гансу Дітріху Геншеру - за його особисту участь у його долі

Сотрудники спецслужб проводили с Ходорковским беседу перед его просьбой о помиловании < >
Фото 1. (Reuters)
< >
  • Сотрудники спецслужб проводили с Ходорковским беседу перед его просьбой о помиловании
  • Ходорковский_Ганс Дитрих Геншер

Сотрудники спецслужб проводили с Ходорковским беседу перед его просьбой о помиловании
Reuters
Прес-секретар Михайла Ходорковського Кулле Піспанен опублікувала у своєму акаунті на Facebook його першу заяву після звільнення з колонії.

"12 листопада я звернувся до президента Росії з проханням про помилування у зв'язку з сімейними обставинами і радий позитивному рішенню. Про визнання вини питання не ставилося", - сказано у повідомленні.

Ходорковський висловив подяку усім особам, які надали підтримку йому, його родині, і усім несправедливо засудженим і переслідуваним.

Окрему подяку він висловив колишньому главі МЗС Німеччини Гансу Дітріху Геншеру - за особисту участь того у його долі.

"Насамперед, я збираюся віддати борги моїм батькам, моїй дружині, моїм дітям і дуже чекаю зустрічі з ними. Чекаю можливості відсвяткувати наступаючі свята у колі сім'ї. Я бажаю всім щасливого Різдва і Нового Року", - сказав на завершення Ходорковський.

Подібні новини: Меркель задоволена рішенням про помилування Ходорковського

Нагадаємо, Михайло Ходорковський був затриманий у жовтні 2003 р. у новосибірському аеропорту Толмачево за звинуваченням у несплаті податків. До моменту ув'язнення глава "ЮКОСа" вважався найбагатшим бізнесменом Росії за даними 2003 р. Через два роки колишній олігарх був відправлений у в'язницю, а його компанія була фактично розділена і продана. Сьогодні президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про помилування Ходорковського М.Б.". Пізніше стало відомо, що колишній глава "ЮКОСа" залишив розташування колонії у Карелії та вилетів до Німеччини. Про його прибуття на місце призначення повідомило МЗС Німеччини. За даними деяких ЗМІ, кінцевим пунктом призначення Ходорковського є Швейцарія. Експерти вважають, Ходорковському буде дуже складно повернути свої активи, адже з проханням про помилування він автоматично визнав свою провину.

Ходорковский_Ганс Дитрих Геншер

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    traffim.com