Рекомендуємо

У Дніпропетровську Коломойський і Джемілєв підписали меморандум про співпрацю

17 червня, 20:02 (4 фото)

Метою підписаного меморандуму є розвиток і зміцнення відносин на засадах довіри та взаємної допомоги між кримськотатарським народом і жителями Дніпропетровської області

Сьогодні у Дніпропетровську відбулася зустріч Ігоря Коломойського з Мустафою Джемілєвим. Про це повідомляє журналіст телеканалу "112 Україна".

На зустрічі був підписаний меморандум про співпрацю між Дніпропетровською областю та кримськотатарським народом. Так у меморандумі зазначено, що студенти з АР Крим зможуть без проблем переводиться в дніпропетровські ВНЗ, також на території області. Більше уваги почнуть приділяти розвитку культури кримських татар.

Метою підписаного меморандуму є розвиток і зміцнення відносин на засадах довіри та взаємної допомоги між кримськотатарським народом і жителями Дніпропетровської області. Зокрема підписанти меморандуму домовилися проводити спільні наукові та науково-практичні конференції з питань історії, мови, освіти і культури, реалізовувати спільні проекти, що сприяють розвитку молоді кримськотатарського народу та молоді Дніпропетровської області. Також згідно з меморандумом, на території області буде забезпечено право і широкі можливості кримськотатарського народу в культурному процесі. Будуть створені необхідні умови для здачі зовнішнього незалежного оцінювання та вступу абітурієнтів у вищі навчальні заклади, розташовані у Дніпропетровській області, а також переведення на навчання до ВНЗ регіону студентів Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Меморандум засвідчує всебічну підтримку сім'ям, які прибули на тимчасове проживання у Дніпропетровську область з території АР Крим та Севастополя. Меморандум спрямований на підтримку та сприяння розвитку економічних, політичних, соціальних, культурних та інших зв'язків з громадянами України, які проживають на тимчасово окупованій території АР Крим, а також підтримку добросусідських відносин з Меджлісом кримськотатарського народу. Особливим пунктом у меморандумі є заява про підтримку кримськотатарського народу як корінного народу Кримського півострова у боротьбі за повернення АР Крим у склад суверенної і незалежної української держави.

Як повідомлялося раніше, президент України Петро Порошенко впевнений, що Україна піде європейським шляхом розвитку і поверне Крим.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Погода, Новости, загрузка...
    traffim.com