У Закарпатській області СБУ затримала українця, який 25 травня отримав партію зброї від спецслужб РФ для дестабілізації ситуації

29 травня, 12:02

Йому загрожує термін ув'язнення до 7 років

оружие
СБУ
У Закарпатській області СБУ затримала 36-річного українця, який у день виборів у коробці з-під прального порошку отримав партію зброї від спецслужб РФ для дестабілізації ситуації. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"25 травня ц.р. у Закарпатській області СБУ затримала завербованого російськими спецслужбами громадянина України, 36-річного місцевого жителя "А", який у день виборів президента України отримав від своїх іноземних кураторів контрабандну партію зброї (пістолет іноземного виробництва з бойовими патронами і три гранати "Ф-1"), яку планувалося використовувати для дестабілізації ситуації в регіоні", - йдеться в повідомленні.

Подібні новини: СБУ при спробі виїзду до Росії затримала керівника загону краматорських бойовиків

Встановлено, що затриманий громадянин у березні-квітні виїжджав в АР Крим, де разом з іншими українськими громадянами, залученими російськими спецслужбами до співпраці, протягом трьох тижнів проходив спеціальну підготовку у військовому таборі у м. Севастополь у районі бухти Козача.

Після курсу спецпідготовки за вказівкою своїх кураторів затриманий повернувся у Закарпаття, де чекав окремого сигналу для початку спланованих деструктивних акцій.

Зокрема для реалізації цього плану він повинен був отримати зброю і вибухівку. Спеціально для цього російською стороною був організований контрабандний канал постачання зброї із Західної Європи, що, за задумом спецслужб РФ, мало вивести російських розвідників з-під підозри у разі його викриття.

"З цією метою російська спецслужба відправила в одну з європейських країн громадянина України "Ш", який одночасно із затриманим проходив спецпідготовку в Севастополі і був його напарником. "Ш" передав пакет з зброєю і боєприпасами під виглядом посилки для "А" через приватного перевізника - водія мікроавтобуса. Засоби ураження були приховані в коробці з-під прального порошку", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали українця відразу після отримання посилки зі зброєю.

Тривають слідчі дії.

Затриманий дає свідчення. Йому загрожує термін ув'язнення до 7 років.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Погода, Новости, загрузка...
    traffim.com