Рекомендуємо

Янукович закликав Китай інвестувати в шахти і дороги і підтримав створення Великого шовкового шляху

5 грудня, 08:48 (22 фото)

Візит президента в Китай запланований з однією метою - отримати якомога більше китайських інвестицій

Президент України Віктор Янукович сьогодні прибув в столицю КНР - місто Пекін. Український лідер вже відвідав 2-й українсько-китайський бізнес-форум і провів зустріч з віце-прем'єром Держради КНР Ма Каєм. У Пекіні Янукович проведе зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном, прем'єром Держради КНР Лі Кецяном і візьме участь у підписанні близько двадцяти двосторонніх документів. Візит запланований з однією метою - отримати як можна більше китайських інвестицій.

Янукович на бізнес-форумі зазначив, що співпраця між Україною та Китаєм за останні три роки стрімко активізувалося на всіх напрямках, що становлять взаємний інтерес. "Прийняті на найвищому рівні спільні ініціативи та плани є основою для подальшої успішної реалізації відповідних українсько-китайських програм і проектів", - цитує прес-служба главу держави.

Янукович заявив, що можливості українсько-китайського співробітництва у великій мірі залишаються невикористаними і потребують ґрунтовного вивчення та розкриття. "На цьому напрямку вже зроблені певні успішні практичні кроки. Починається реалізація низки двосторонніх проектів у сільському господарстві, енергетиці, розвитку міської, транспортної та промислової інфраструктури із залученням капіталу, технологій та обладнання з Китаю", - сказав Янукович.

Президент зазначив, що в даний час основними напрямками співпраці між Україною і Китаєм є авіабудування, енергетика, космічна галузь та розвиток інфраструктури. "Ідея створення Великого шовкового шляху буде активно підтримуватися Україною", - сказав президент.

Янукович закликав китайських інвесторів активніше співпрацювати з українськими партнерами в інвестиційній сфері. "Закликаю всіх присутніх серйозно розглянути і оцінити перспективи вашої участі у розвитку двостороннього інвестиційного співробітництва, шукати нові форми взаємодії у цій сфері, у тому числі з використанням механізму державно-приватного партнерства", - сказав президент.

Він зазначив, що Україна розраховує на участь китайських корпорацій у галузевих проектах, зокрема, про спорудження електростанцій, модернізації українських шахт, спільного виробництва автомобілів, будівництва сучасних елеваторів, створення телекомунікаційних мереж.

"Україна прагне розвивати співпрацю з Китаєм та у гірничодобувній промисловості. Наші компанії готові брати активну участь у будівництві та модернізації шахт, а також створювати спільні підприємства з виробництва високопродуктивного гірничо-шахтного обладнання в Китаї", - зазначив Янукович.

Президент назвав одним з перспективних для китайських інвесторів проект будівництва ділянки кільцевої дороги навколо Києва. "Успішність реалізації цього проекту повинна дати сигнал іноземним інвесторам щодо активізації участі в інших багатообіцяючих концесійних програмах в нашій державі", - сказав він. Прикладом успішної реалізації національних проектів спільно з китайськими інвесторами Віктор Янукович назвав "Повітряний експрес", який передбачає організацію залізничного пасажирського сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом "Бориспіль".

Янукович доніс до китайських бізнесменів, що влада зацікавлена у залученні іноземних інвестицій, відновила Митний та Податковий кодекси, бореться з корупцією і корпоративним рейдерством. "Відбувається поступове зростання надходжень зовнішніх інвестицій. Станом на 1 жовтня поточного року загальний обсяг залучених в економіку України прямих іноземних капіталовкладень склав 56,6 млрд дол. США і постійно зростає", - підкреслив президент.

Нагадаємо, візит Януковича до Китаю триватиме до 6 грудня. Очікується, що під час візиту президент підпише інвестиційні проекти на 7 млрд дол.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів