Рекомендуємо

На Михайлівській площі Києва збирається новий Євромайдан

30 листопада, 14:02 (8 фото)

На даний момент на площі зібралося близько 2 тис. осіб

На Михайлівській площі Києва біля однойменного собору, де від "Беркута" сховалися мітингувальники за євроінтеграцію, збирається новий мітинг. Про це повідомляє у Facebook оргкомітет Євромайдану.

На даний момент на площі зібралося близько 2 тис. осіб. Багато людей приносять їжу і теплий одяг. На 2:00 оголошено загальний збір.

На фотографіях видно, що на площі немає жодного партійного прапора, присутні лише прапори України і ЄС.

Також на Михайлівську площу до мітингувальників прибули посол Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський і посол Польщі Генрік Литвин, повідомляє УНН. Нібито посли приїхали подивитися, що там насправді відбувається. "Ми не контролюємо це, але, щоб ви знали, про це вже знають лідери Європи", - наголосив Томбінський.

Мітингувальники просили послів виступити, однак ті відмовилися. "Нам не можна йти на демонстрацію. Ми не будемо мітингувати. Ми приїхали, щоб побачити цю ситуацію", - наголосив Томбінський. З послами зустрінуться лідери опозиції

Люди майже вщерть заповнили площу і закликають киян виходити на майдан. В знак підтримки мітингувальників сигналять автомобілі.

Нагадаємо, сьогодні близько 4:00 "Беркут" силою розігнав протестуючих на Майдані Незалежності, які стояли там на підтримку євроінтеграційного курсу держави. Постраждали більше 30 людей, ще 35 були арештовані. Близько 100 осіб сховалися від міліції в Михайлівському соборі.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів