Рекомендуємо

Джемілєв переконаний, що Росія поверне Україні Крим

5 січня, 07:01

На думку Джемілєва, півострів "обов'язково повернеться, але навряд чи хто-небудь зможе назвати конкретну дату"

Джемилев
bnk.ua

Російська Федерація обов'язково поверне Україні анексований Крим. Про це в інтерв'ю порталу "Крим. Реалії" заявив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв.

На думку Джемілєва, півострів "обов'язково повернеться, але навряд чи хто-небудь зможе назвати конкретну дату. Це було б вигідно і самій Росії, бо в іншому разі за нинішніх темпів розвитку подій цю країну чекають дуже серйозні потрясіння".

"Причому повернення повинно супроводжуватися залученням до відповідальності винних і компенсацією завданої шкоди. Інакше загроза рецидиву подібної агресії, спокуса відхопити шматок території у свого сусіда по праву сильного і, відповідно, рівень мілітаризації держав, аж до придбання ядерної зброї тими, у кого її ще немає, загроза дуже широкомасштабної війни у світі дуже різко зростуть", - додав лідер кримськотатарського народу.

Крім того, Джемілєв впевнений, що Туреччина не визнає анексію Криму Росією. "Про визнання "законності" анексії Криму Росією з боку Туреччини не може бути й мови, бо правова держава не може погодитися з міжнародним бандитизмом. До речі, в найближчі місяці нового року очікуються офіційні візити і президента, і прем'єр-міністра Туреччини в Україну, де вони ще раз заявлять про свою рішучу позицію на рахунок збереження територіальної цілісності України", - заявив нардеп.

Подібні новини: Без бажання жителів Донбасу і Криму бути з Україною країну не об'єднати, - Чалий

Як відомо, Крим і Севастополь були анексовані Росією після проведення так званого референдуму про статус півострова 16 березня 2014 р.

Нагадаємо, на думку члена Ради Федерації РФ Сергія Цекова, українська влада блокувала рух транспорту в Крим для того, щоб жителі України не змогли об'єктивно оцінити ситуацію на півострові.

Джерело: Крым.Реалии
Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...