Рекомендуємо

В Україні поки не люстрований жоден суддя, - Валентина Симоненко

19 січня, 10:10

Перевірка діяльності суддів у більшості судів розпочалася з 1 грудня 2014 року

Симоненко Валентина
РБК-Украина
В Україні поки не люстрований жоден суддя. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" повідомила голова Ради суддів України Валентина Симоненко.

"В більшості судів перевірка суддів розпочалася з 1 грудня 2014 р. Що стосується звільнень, то можу сказати, що на сьогодні жоден суддя не звільнений. Тому що навіть при наявності рішення про звільнення судді Вища рада юстиції не працює. Верховна Рада тільки нещодавно почала приймати рішення про звільнення, і те - суддів у відставку", - сказала Симоненко.

Подібні новини: З ДАІ в рамках люстрації звільнено понад 100 інспекторів, - Аваков

Вона зазначила, що перевірки діяльності суддів, зокрема їхніх декларацій та відповідності рівня життя заявленим доходам, тривають.

"Поки такі перевірки не закінчаться, ми не зможемо сказати, скільки суддів потраплять під люстрацію в рамках закону "Про очищення влади". Безумовно, потрібно сказати, що під дію закону підпадають судді, які розглядали справи щодо учасників Майдану", - зазначила Симоненко.

Зазначимо, що станом на 13 січня під дії закону "Про очищення влади" підпали 374 чиновники. Люстровані чиновники подали в суди близько 170 позовів з вимогою відновити їх на посаді.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...