Клімкін: "Вибори" бойовиків не завадять Україні повернути окуповані регіони Донбасу

4 листопада, 09:02

Глава МЗС України також наголосив на необхідності посилити санкції проти Росії з боку ЄС

Климкин
EPA

"Вибори" бойовиків, які пройшли 2 листопада і результати яких не визнає міжнародне співтовариство, не завадять Україні повернути окуповані райони Донбасу. Про це в інтерв'ю виданню Bild заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Реалізація так званих "виборів" не змінить реальну ситуацію. Це сфальсифіковані вибори, з несправжніми спостерігачами, фальшивими списками виборців і незаконними результатами. Дійсно, деякі регіони Східної України знаходяться під контролем проросійських терористів і російських військ. Але це регіони України, і ми отримаємо їх назад", - сказав він.

За словами міністра закордонних справ України, визнання Росією результатів псевдовиборів є порушенням її міжнародних зобов'язань, у тому числі мінських домовленостей. 

"Цілком очевидно, що Кремль поводиться повністю зневажливо по відношенню до ЄС і західного світу. Якщо Захід хоче, щоб Росія надавала більше значення його думці і поводилася відповідно до міжнародних норм, то наступним логічним кроком буде посилення тиску на Кремль усіма можливими засобами. Це включає посилення санкцій", - додав Клімкін.

Подібні новини: Недотримання Росією мінських домовленостей призведе до посилення санкцій, - Білий дім

Нагадаємо, що 2 листопада на окупованих бойовиками територіях Донбасу пройшли "вибори" місцевих органів влади. В ООН, ЄС, США та Україні заявили, що не визнають результати, оскільки "вибори" не відповідають українському законодавству. У той же час Росія стала на бік терористів і визнала результати "виборів". Після цього в ЄС і Білому домі заговорили про посилення санкцій проти РФ.

 

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі

Шановні читачі!

Можливість коментування тимчасово відключена через збільшення кількості агресивних коментарів.

Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
Loading...