Рекомендуємо

Новим главою МВС може стати кандидат від "Блоку Порошенка", - джерело

11 листопада, 09:26

Також в Кабміні можуть створити посаду віце-прем'єра з питань євроінтеграції; на неї претендує кандидат від "Самопомочі" Ганна Гопко

мвд
МВД

У новому Кабінеті міністрів посаду міністра внутрішніх справ може обійняти кандидат від "Блоку Петра Порошенка". Про це повідомляє видання "Капітал" з посиланням на джерело в АП.

В Адміністрації президента зазначили, що складність у коаліційних переговорах пов'язана з великими кадровими апетитами команди нинішнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. "Народний фронт" хоче все і ще трішки. Але їм ввічливо пояснили, що для цього потрібно отримати на виборах 226 мандатів, а не 83. Тоді вони захотіли економічний блок, посади прем'єра та міністра МВС. У "Блоці Петра Порошенка" також вважають, що міністр внутрішніх справ має бути від їхньої політсили. Схоже, знайшли компроміс, і міністерство віддають БПП", - розповів представник АП. Він не став розкривати подробиці домовленостей щодо кандидатури глави відомства, зазначивши лише, що АП стурбована спробами нинішнього глави МВС Авакова створити "партійну армію". Співрозмовник також підкреслив, що кандидатура генпрокурора Віталія Яреми на посаду міністра внутрішніх справ "не є остаточною".

Також в БПП пропонують створити в новому уряді посаду віце-прем'єр-міністра з питань євроінтеграції. Уточнюється, що на цю посаду за квотою БПП "розглядають варіант висунення представника об'єднання "Самопоміч", лідера виборчого списку цієї партії Ганни Гопко".

Проте однопартієць Гопко Олександр Данченко запевняє, що їхня політсила не буде делегувати до складу Кабміну представників виборчого списку. "Ми не думаємо про посади в новому уряді. Наша позиція така: ми готові рекомендувати справжніх професіоналів, але з нашого виборчого списку ніхто туди не піде. Оскільки ми обрані в парламент, то й повинні там працювати", - сказав Данченко.

У той же час інше джерело в БПП підтвердило, що "Самопомочі" запропоновані портфелі виконавчої влади. "Вони будуть представлені в коаліції. Можливі їхні амбіції на Мінрегіонбуд. При цьому обидві партії єдині, що міністрами можуть бути і не депутати", - уточнив співрозмовник. Він також не виключає, що Гопко може обійняти посаду віце-прем'єра. "Вірогідність дуже висока", - підкреслив він.

Відзначимо, ще в липні міністр Кабінету міністрів Остап Семерак заявив про плани уряду створити міністерство євроінтеграції, курирувати роботу якого буде відповідний віце-прем'єр.

Подібні новини: "Батьківщина" виступає за входження в коаліцію мажоритарників від "Свободи", - кандидат

Нагадаємо, сьогодні, 11 листопада, група продовжить роботу з узгодження коаліційної угоди. У "Народному фронті" очікують, що проект коаліційної угоди узгодять 14 листопада.

Джерело: Капитал
Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі

Шановні читачі!

Можливість коментування тимчасово відключена через збільшення кількості агресивних коментарів.

Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
Loading...