Рекомендуємо

У Бостоні сьогодні розпочнеться суд у справі Джохара Царнаєва

5 січня, 09:01

Його звинувачують в організації теракту на бостонському марафоні у 2013 році

царнаев
Фото из открытых источников

У Бостоні сьогодні почнеться процес по справі Джохара Царнаєва, якого звинувачують в організації теракту на бостонському марафоні в 2013 р. Про це повідомляє BBC.

Так, сторона звинувачення вже заявила про готовність до судових слухань.

Нагадаємо, одного, що залишився в живих, з двох братів Царнаєвих, звинувачують у вибуху двох саморобних бомб у натовпі на фініші бостонського марафону 15 квітня 2013 р. При вибуху були вбиті троє осіб і поранені близько трьохсот.

Повідомляється, що на слуханнях у понеділок, 5 січня, суддя почне відбір присяжних для цієї справи. Близько 1200 кандидатів у присяжні викликані у федеральний суд в Бостоні.

Головуючий суддя Джордж О'тул відбере з них 12 основних і шість запасних засідателів для участі в процесі, який триватиме від трьох до шести місяців.

Подібні новини: Прокуратура США домагатиметься смертної кари для Царнаєва, який організував теракт у Бостоні

Зазначено, що за кілька годин до настання Нового року адвокати Джохара Царнаєва подали в апеляційний суд Першого федерального округу екстрене прохання про відстрочку процесу 21-річного чеченця і перенесення його з Бостона в інше місце.

Однак у суботу суд відмовив їм двома голосами проти одного, і відбір присяжних на процесі Царнаєва розпочнеться за розкладом.

Зазначимо, Царнаєв не визнав себе винним за жодним з пред'явлених йому 30 пунктів звинувачення. У січні прокуратура повідомила, що має намір вимагати для нього смертної кари.

Раніше також повідомлялося про затримання сестри Джохара Царнаєва в Нью-Йорку.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...