Рекомендуємо

Євро подешевшав до рекордно мінімального рівня з 2006 року

5 січня, 09:53

У свою чергу долар досяг дев'ятирічного максимуму

ЕС евро
zn.ua

Вартість євро опустилася до мінімального рівня з березня 2006 р. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на газету The Financial Times.

Так, на початку торгів курс євро впав до 1,1864 дол. Після різкого падіння він незабаром виріс до 1,1946 дол., проте це значно менше рівня 1,2097 дол. у передноворічний період.

У свою чергу долар досяг дев'ятирічного максимуму. Його зміцнення спричинило подальше падіння цін на нафту.

Подібні новини: Відсьогодні Литва приєднується до єврозони

Також вранці 5 січня на азіатських ринках вартість американської нафти марки WTI опустилася до 51,5 дол. за барель, а європейської марки Brent - до 55,38 дол. за барель.

Зазначимо, поступове падіння курсу євро спостерігається з середини минулого року. На думку експертів, ця тенденція збережеться у 2015 році, і євро може опуститися до рівня 1,15 долара. У поточній ситуації на курс євро чинить вплив також політика ЄЦБ. Минулого тижня вийшло інтерв'ю з головою фінансового інституту Маріо Драгі, в якому він пообіцяв боротися з дефляцією в єврозоні нестандартними методами. Крім того, незважаючи на спростування з боку офіційного представника уряду ФРН, ринки зранку в понеділок відреагували на публікації в ЗМІ про те, що Німеччина в зв'язку з достроковими виборами в грецький парламент розглядає ймовірність виходу Греції з єврозони.

Джерело: Deutsche Welle
Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...