Нардепи вимагають від ГПУ розслідувати зловживання владою заступником генпрокурора Баганцем та його сином

19 березня, 15:09 (2 фото)

Також депутати просять відсторонити Олексія і Віталія Баганців від виконання службових обов'язків

Сім народних депутатів України вимагають від Генеральної прокуратури та прокуратури міста Києва розслідувати факти зловживання владою та службовим становищем заступником генпрокурора Олексієм Баганцем і його сином, колишнім начальником управління прокуратури Києва Віталієм Баганцем. Копію відповідного депутатського звернення на своїй сторінці в Facebook опублікувала прес-секретар прокурора Києва Олена Яхно.

"Сім народних депутатів України зацікавилися славною прокурорською діяльністю Баганців. Надіслали нам таке звернення з вимогою відкрити кримінальне провадження. Будемо реагувати", - написала Яхно.

У своєму зверненні нардепи Ігор Артюшенко, Юрій Бублик, Михайло Головко, Андрій Іллєнко, Юрій Левченко, Олександр Марченко та Олег Осуховський, посилаючись на інформацію ЗМІ, заявляють, що батько і син Баганці сприяли зняттю арешту з "багатомільйонних банківських депозитів одного з високопосадовців, який обіймав посаду міністра в часи правління президента Віктора Януковича і який досі переховується від органів досудового розслідування за межами України.

Також депутати звинувачують Олексія і Віталія Баганців у причетності до "кришування" нелегального грального бізнесу в Києві.

"Просимо вжити передбачені ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України заходи щодо внесення до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань інформації про порушення кримінального провадження за фактом зловживання владою та службовим становищем колишнім начальником управління прокуратури м. Києва Баганцем В.О. та заступником генерального прокурора України Баганцем О.В. при виконанні ними своїх повноважень за наведеними у цьому зверненні фактами", - йдеться у тексті звернення.

Подібні новини: Україні для збереження коштів на арештованих рахунках екс-чиновників необхідно змінити КПК, - Баганець

Крім того, депутати просять "з метою забезпечення прозорого та об'єктивного розслідування" усунути Олексія і Віталія Баганців від виконання службових обов'язків.

Нагадаємо, раніше народний депутат Віталій Купрій заявив, що проти прокурора Києва Сергія Юлдашева відкрито кримінальне провадження. Повідомлялося, що кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України. Пізніше в ефірі телеканалу "112 Україна" Купрій повідомив, що є факти хабарництва ще в період його роботи в прокуратурі Дніпропетровської області.

Пізніше Сергій Юлдашев заявив, що кримінальне переслідування проти нього пов'язано з особистою неприязню з боку заступника генпрокурора Олексія Баганця.

Також Юлдашев пообіцяв дати правову оцінку діям сина Баганця Віталія на посаді начальника управління прокуратури Києва. За словами прокурора, під час роботи в управлінні столичної прокуратури Віталій Баганець займався "кришуванням" грального бізнесу.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...