До Одеси прибула перша партія британських бронемашин Saxon

13 лютого, 06:58 (2 фото)

З озброєння британської армії ці машини були зняті в 2008 році

До морського порту Одеси прибула перша партія бронемашин Saxon британського виробництва, повідомляє "Думська" з посиланням на портал AUTO-Consulting.

Зазначено, що всі машини отримали заводську гарантію. З озброєння британської армії ці машини були зняті в 2008 р. Заявлена вартість одного Saxon AT-105 становить 51 тис. дол., враховуючи всі мита і транспортні витрати.

"Перша партія Saxon, броньованих за натівським стандартом В7, вже рухається з порту на одне з підприємств "Укроборонпрому". Вони тримають постріли зі зброї калібру 7,62 мм, стійкі до підривів на мінах і фугасах і витримують навіть черги з великокаліберного озброєння вертольотів. Основним завданням Saxon AT-105 британської армії були швидка доставка груп солдатів або мінометних розрахунків у певну точку, а також евакуація поранених", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що, крім двох членів екіпажу, у бронемашину вміщаються сім десантників. Бронемашина здатна їхати з максимальною швидкістю 96 км/год, має повний привід 4х4, може долати водні перешкоди глибиною до 90 см.

Подібні новини: "Укроборонпром" закупив для зони АТО 20 британських бронемашин Saxon

За словами гендиректора ДК "Укроборонпром" Романа Романова, прибулі броньовики перебувають в нормальному робочому стані, але без озброєння. Вже в Україні їх оснастять бойовими модулями з озброєнням під наявні в нашій армії боєприпаси. Нові броньовики подібного класу, що використовуються в арміях країн НАТО, коштують близько 430-460 тис. євро. Аналогічні машини можуть випускати і в Україні, але коштувати вони будуть 5,5 млн грн.

Раніше повідомлялося про те, що "Укроборонпром" закупив для зони АТО 20 британських бронемашин Saxon.

Джерело: Думская.net
Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...