Рекомендуємо

З наступного року "ДНР" і "ЛНР" стануть офіційними суб'єктами міжнародного права, - експерт

31 грудня 2014, 16:59

Дипломатія вкотре програла дипломатичну битву, вважає Октисюк

Донецкая республика, флаг днр
Фото из открытых источников

З наступного року "ДНР" і "ЛНР" стануть офіційними суб'єктами міжнародного права. Таку думку в ефірі каналу "112 Україна" висловив політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк.

"Ми дивимося, яким чином проходить переговорний процес між "ДНР", "ЛНР" та українською стороною за участі російських генералів. Це виходить так, що дипломатія вкотре програла дипломатичну битву. Тому що де-факто і де-юре з наступного року "ДНР" і "ЛНР", навіть тепер, це вже офіційний суб'єкт міжнародного права, який має право і бере участь у переговорному процесі", - сказав він.

За словами Октисюка, конфлікт на сході України лежить на трьох рівнях, кожен з яких необхідно врегулювати, щоб вирішити кризу.

"У чому природа конфлікту лежить... Три параметри: геополітичний рівень вирішення питань на рівні США, Росія та ЄС, російсько-українські відносини і внутрішньо-національні проблеми в Україні. Якщо на цих трьох рівнях не буде врегульовано питання, ми не будемо мати ніякого прогресу у вирішенні конфлікту, тому що для російської сторони вирішено вже фактично питання", - додав експерт.

Подібні новини: У "ЛНР" не виключають, що зустріч контактної групи відбудеться після 7 січня

Нагадаємо, сьогодні у Луганську відбулася зустріч представників "ЛНР", Збройних сил України та ОБСЄ.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...