Рекомендуємо

У Сирії ісламісти захопили місто Ідліб з населенням 100 тис. осіб

29 березня, 07:34 (2 фото)

Захоплення Ідліба поки що не підтверджене сирійським урядом

У Сирії бойовики-ісламісти захопили місто Ідліб з населенням 100 тис. осіб, повідомляє BBC.

Зазначається, що після міста Ракка, захопленого в березні 2013 р. "Ісламською державою", Ідліб став другим провінційним центром за чотири роки конфлікту, який перейшов під контроль повстанців.

Як повідомляють спостерігачі, урядові війська покинули місто після чотирьох днів запеклих боїв. В той же час захоплення Ідліба поки що не підтверджене сирійським урядом.

Ідліб розташований близько до стратегічно важливої трасі, що сполучає столицю країни Дамаск з другим за величиною містом Сирії Алеппо. Він також розташований близько до прибережної провінції Латакія, яка вважається оплотом президента Башара Асада.

Подібні новини: Армія Сирії знищила 30 командирів терористичної організації

За даними Сирійського наглядового центру з прав людини, місто було захоплене угрупованнями "Ахрар аль-Шам", "Джунд аль-Акса" та "Фронт Нусра". Повідомляється, що бойовики з угрупування "Фронт Нусра" опублікували в соціальних мережах фотографії, на яких вони святкують захоплення Ідліба.

Варто відзначити, що це друга перемога угруповання над урядовими військами за останній тиждень, коли було захоплено місто Бусра Шам на півдні Сирії.

Подібні новини: У Сирії загони курдів витіснили бойовиків ІД з міста Кобані

Нагадаємо, з березня 2011 р. у Сирії триває збройний конфлікт, в результаті якого, за даними ООН, загинули понад 200 тис. осіб та були змушені покинути свої оселі близько 11 млн.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...