Рекомендуємо

В ОБСЄ закликали всі сторони конфлікту припинити бої в Широкиному

28 березня, 04:26

За словами глави СММ ОБСЄ Ертугрула Апакана, ситуація в населеному пункті катастрофічна

обсе широкино
Twitter ОБСЕ

Голова Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан закликав всі сторони конфлікту припинити бойові дії в Широкиному Донецької обл. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"Я глибоко розчарований тим, що в світлі зростання кількості загиблих і поранених серед цивільного населення спокій, який зберігався в Широкиному протягом двох днів, порушено, - сказав Апакан. - Я закликаю всі сторони негайно припинити вогонь і дати можливість жителям повернутися в свої оселі для мирного життя".

"Сторони повинні дотримуватися мінських угод, які є кращою дорожньою картою для встановлення міцного миру в східній частині України", - додав глава місії ОБСЄ.

Подібні новини: ОБСЄ: У Широкиному катастрофічна ситуація, зруйновано майже 60% будинків

Апакан зазначив, що, коли співробітники місії на чолі з заступником голови СММ Александром Хугом нарешті потрапили в Широкине (26 березня, - ред.), вони описали ситуацію в населеному пункті як катастрофічну. "Там немає жодного будинку, який би не постраждав в результаті декількох тижнів артобстрілів", - підкреслив Апакан.

Нагадаємо, 27 березня прес-служба "Оборони Маріуполя" заявила, що в районі Широкиного бойовики обстріляли автомобіль СММ ОБСЄ. В самій організації цю інформацію спростували.

Зазначимо, бойовики продовжують обстрілювати Широкине, 26 березня внаслідок обстрілу загинув мирний житель.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...