Рекомендуємо

Україна не отримала від Росії чіткого сигналу щодо повернення боргу, - Абромавічус

27 березня, 22:41

Глава Мінекономіки розраховує, що борг перед Росією буде розглядатися як борг від будь-яких інших власників боргових зобов'язань

Абромавичус
bnk.ua
Україна не отримала від Росії чіткого сигналу щодо повернення державного боргу у розмірі 3 млрд дол. до кінця 2015 р. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус в інтерв'ю телеканалу France 24, передає "РБК-Україна".

"Ми не отримали жодного прямого повідомлення або прохання від наших російських колег, і ми, безумовно, очікуємо, що борг перед Росією буде розглядатися як борг від будь-яких інших власників боргових зобов'язань", - заявив Абромавічус.

Нагадаємо, 24 березня глава Міністерства фінансів України Наталія Яресько заявила, що Київ запросив Москву обговорити рефінансування українського боргу.

23 березня заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак заявив, що російська сторона не має наміру використовувати щодо України жорсткого ковенанту (вимагати виконання умов договору, - ред.) в питанні погашення боргу.

Раніше рейтингове агентство Moody's опублікувало прогноз, згідно з яким наступного року що Україні загрожує дефолт за невиконання зобов'язань за викупленим Росією в грудні 2013 року українськими євробондами загальною вартістю 3 мільярди доларів.

Як повідомляв bnk.ua, 17 грудня 2013 року президент України Віктор Янукович і його російський колега Володимир Путін домовились про надання кредиту Україні на 15 млрд дол. Україна отримала лише 3 млрд дол. шляхом викупу українських єврооблігацій російськими держбанками (євробонди були випущені 20 грудня з терміном погашення в 2015 році і ставкою купона 5%). Зазначимо, що Україна веде переговори про реструктуризацію свого зовнішнього боргу, які повинні бути завершені до червня, коли питання буде розглядати МВФ. При цьому глава Мінфіну РФ заявив, що Росія очікує погашення Україною боргу в грудні і не готова йти на відстрочку або розстрочку погашення боргу.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...