Рекомендуємо

У відносинах між "Нафтогазом" і "Київенерго" щороку втрачається газу на суму 2-3 млрд грн, - екс-міністр

28 березня, 00:52

Кучеренко заявив про необхідність участі споживачів, експертів і аудиторів у газовій сфері

Кучеренко
bnk.ua
Голова "Спілки власників житла України", міністр ЖКГ України (2007-2010) Олексій Кучеренко заявив про необхідність участі споживачів, експертів і аудиторів у газовій сфері. Про це він заявив під час програми "Шустер.Live", яку транслює телеканал "112 Україна".

"Я вважаю, і я хотів би вимагати разом з усіма споживачами і просити вас, шановні депутати, пустіть нас в цей процес, ми хочемо брати участь з нашими експертами, з нашими аудиторами в аудиті. Ціни на газ, у нас немає ринку газу, у нас монопольне постачання газу, ціни на тепло, як вони формуються в "Київенерго", або в "Житомиробленерго", або в "Вінницяобленерго", я багато можу розповісти, як вони формуються. ... Даю вам інформацію, у відносинах між "Нафтогазом" і "Київенерго" щороку втрачається газу на суму 2-3 млрд гривень, вважайте, що це офіційна заява, я готовий це довести в будь-якій комісії", - заявив він.

Кучеренко також нагадав, що компанії Фірташа повинні НАК "Нафтогаз України" 9 млрд гривень.

"Питання №1, у мене немає ніякої інсайдерської інформації, виключно із засобів масової інформації, три дні тому я читаю, що структури Фірташа повинні НАК "Нафтогазу" 9 млрд гривень і це вже роки три, напевно. У мене питання, чи подав голова правління НАК "Нафтогазу" до прокуратури відповідні подання, чому, хто прокредитував приватні структури Фірташа на 9 млрд. гривень?", - додав він.

Подібні новини: "Нафтогаз" закінчив 2013 рік з чистим збитком майже 18 млрд грн, - результати аудиту

Додамо, раніше "Уніан" з посиланням на прес-службу компанії повідомляв, що обласні газорозподільні компанії і азотний холдинг Ostсhem, належать Дмитру Фірташу, мають заборгованість перед держкомпанією "Газ України" (входить до НАК "Нафтогаз України") за поставлений природний газ на суму 9,3 млрд грн.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Загрузка...
    Загрузка...
    Погода, Новости, загрузка...
    Loading...