Рекомендуємо

СБУ виставила захоплене у бойовиків озброєння в Музеї Великої вітчизняної війни

11 липня, 18:52 (4 фото)

Окремі зразки, представлені в експозиції, перебувають на озброєнні тільки у російської армії

Служба безпеки України виставила докази причетності Росії до підтримки терористів, що діють на сході країни, в меморіальному комплексі Національного музею Великої вітчизняної війни. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Повідомляється, що в експозицію увійшли захоплені в боях в зоні АТО зброя і військова техніка. При цьому окремі зразки перебувають на озброєнні тільки у російської армії.

У числі представлених СБУ доказів - докладні визнання затриманих найманців і диверсантів ГРУ ГШ РФ, паспорти, військові квитки російських громадян і сепаратистські агітаційні матеріали. Всі вони були вилучені у фігурантів кримінальних проваджень, розпочатих СБУ за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 111 (державна зрада), ст. 113 (диверсія), ст. 114 (шпигунство), ст. 258-258-5 (терористичний акт, створення терористичної організації, фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

СБУ також оприлюднила схеми фінансових потоків для вербування найманців, виплати їм грошової винагороди за вбивства українських військових і мирних жителів. Українська спецслужба вилучила понад 22 млн грн готівкою, заблокувала 25 рахунків з 50 млн грн.

"Слідчими СБУ розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно 16 громадян РФ, причетних до діяльності спецслужб Росії, 72 громадян України, підозрюваних у посяганні на конституційний лад і територіальну цілісність України, державній зраді, диверсіях. 160 громадян України підозрюються в тероризмі, масових заворушеннях, контрабанді зброї. Більшість з них, і це вже доведено, діяли за вказівкою російських спецслужб", - підсумував керівник слідчого підрозділу СБУ Василь Вовк.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Залишилось 1000 символів
    Новини партнерів
    Погода, Новости, загрузка...
    traffim.com