Рекомендуємо

Наприкінці лютого через борги закривається найстаріша пивоварня "Пивзавод на Подолі"

23 січня, 10:08

Останній день роботи броварні - 28 лютого, - підтвердив маркетолог компанії

Пивзавод на Подоле
Relax
Перший у столиці пивовар зі 140-річною історією - "Пивзавод на Подолі" - закриється наприкінці лютого, пояснив Олександр Петрук. Про це повідомляє "Капітал".

"Причини - економічні: в умовах жорсткої конкуренції працювати практично нереально", - додав він.

Згідно з останнім звітом підприємства у системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку за 2012 р., непокриті збитки підприємства становили на кінець року понад 52 млн грн, довгострокові кредити - понад 42 млн грн. Поточні боргові зобов'язання - майже 84 млн грн, хоча на початку року вони становили лише 19 млн грн. Прибуток - 17 млн грн, чистий збиток - 3,7 млн грн.

За інформацією маркетолога компанії, у зв'язку із закриттям підприємства зараз звільняють близько 100 його співробітників. У соцмережах опубліковано заяву колективу заводу, де сказано, що "завод виявився не потрібен ні державі, ні місту, ні району".

За даними земельна ділянка, на якій знаходиться підприємство, орендована, але ні термінів, ні вартості оренди співрозмовник уточнити не зміг. З директором заводу Юлією Колесник зв'язатися не вдалося.

Власником "Пивзаводу на Подолі" з 2006 р. є фірма "Акролит". Фірма купила 92% акцій у голови правління Віктора Сташейко і ще кількох фізосіб.

Після закриття підприємства на його території можуть побудувати офісний або торговий центр, або житло, вважає керівник департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Віктор Оборський. У власника підприємства вже є досвід реалізації девелоперських проектів. "Акролит" звела на території швейної фабрики "Ластівка" бізнес-центр "Іллінський".

Як відомо, існує криза галузі. На думку виконавчого директора галузевої асоціації "Укрпиво" Ігоря Товкача, причини скорочення ринку - зниження попиту на пиво через падіння купівельної спроможності населення.

"За 2013 р. ринок пивоварної галузі просів на 8% - до 276 млн дал. Це рекордний спад за останні 10 років", - зазначив співрозмовник.

У свою чергу голова наглядової ради компанії "Оболонь" Сергій Блощаневич зазначає, що падіння попиту спровоковане зростанням цін на продукцію пивоварів через зростання фіскального навантаження. Криза галузі, за словами Товкача, почалася ще у 2009 р., коли акцизи збільшилися майже удвічі - до 0,6 грн за літр і пиво подорожчало.

Серед інших причин, називають підвищення податку на хмелярство і виноградарство з 1% до 1,5%, вважає директор з правових питань та корпоративних відносин компанії "САН Інбев Україна" Денис Хрєнов.

Побачили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter
Читати далі

Шановні читачі!

Можливість коментування тимчасово відключена через збільшення кількості агресивних коментарів.

Новини партнерів
Погода, Новости, загрузка...
traffim.com